FAQFAQ   FAQSzukaj   FAQUżytkownicy   FAQGrupy   FAQRejestracja   FAQProfil   FAQZaloguj 
FAQZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Poprzedni temat «» Następny temat
Gmina chyba straciła teren pod aqua park
Autor Wiadomość
Grzesiek 

Wysłany: 2006-05-10, 23:01   Gmina chyba straciła teren pod aqua park

Z tego co można przeczytać na stronie Naszego Życia Głuchołaz - www.glucholazy.net gmina Głuchołazy straciła teren pod budowę aqua parku:
"Wszystko wskazuje na to, że teren planowanego w głuchołaskim zdroju aqua parku wraz z hotelem „Leśny”, alpinarium, muszlą koncertową i stawkiem znajdzie się w posiadaniu jednej z krakowskich firm budowlanych i tym samym nie wróci do gminy.
Do przetargu na likwidowane mienie stanął inwestor, zainteresowany budową w tym miejscu basenu. Zamierza wykorzystać cały przyległy teren, by stworzyć kompleks turystyczno – rekreacyjny, jednak na pewno nie aqua park. Firma, o której mowa, ma 25 letnie doświadczenie w usługach deweloperskich i budowlanych, choć nie inwestowała jeszcze w obiekty typowo turystyczne.
Więcej w NŻG."

Ozyrys 

Wysłany: 2006-05-11, 11:05   

Mam nadzieje, ze ta patowa sytuacja ulegnie zmianie
Nie bylo lata bez pobytu na naszym basenia. Az lzy w oku sie kreci przypominajac sobie wspaniale lata mojego dziecinstwa i mlodosci.

Grzesiek 

Wysłany: 2006-05-11, 23:11   

Generalnie może to Głuchołazom wyjść na dobre...
Gmina uzyska jakieś pieniądze, firma, która odkupi teren stworzy coś ciekawego w postaci basenu, parku, odnowi muszlę koncertową, miasto uzyska dodatkowe pieniądze z podatku.

Agent 

Wysłany: 2006-05-12, 12:20   

Przydało by się aby nowy inwestor (właściciel) zrobił coś z tym bajzlem (chodzi mi o zniszczoną muszlę, stawek i to pobojowisko po "aqua parku"!!!
Ciekawe kiedy zaczną się pierwsze prace????
Istotnie z tego co widzę to raczej gmina gdyby zakupiła te tereny to nie szybko zostały by one wykorzystane przez nią, a tak jeszcze skorzysta na tym!
Pozdrawiam!!

AnnaK.
Gość
Wysłany: 2006-05-25, 13:37   Aqua park

Gmina juz dawno straciła teren na którym miał byc zbudowany aqua park, teraz mozemy tylko zminimalizowac straty.Dzieki staraniom i żelaznej konsekwencji burmistrza narazie udaje nam sie nie zwracać pieniedzy z banku światowego. to wszystko co mozna zrobic i aż tyle .Miejmy nadzieję, że nowy inwestor ma kasę i szybko posadzi tam przynajmniej kwiatki i uporządkuje teren.

FRODO
Gość
Wysłany: 2006-05-25, 19:13   AQUA PARK

Tez tak uważam, poprzedni burmistrz Szawdylas powinien codziennie przez 8 godzin stac w dybach na rynku, zeby wszyscy mogli obejrzeć sobie tego"ojca" miasta ,który bezmyslnie wniósł do spółki najpiekniejszy teren w mieście, jezeli bedziemy musieli oddac ta dotację to powinna tam stanąć gilotyna...Cala nadzieja w Szupryczynskim,że dalej bedzie uparty i powalczy z wojewodą i całą resztą, a swoją drogą to przecież mamy posła, myślę,że poważnie powinien sie tym zainteresować, a ci co na niego głosowali powinni go z tego rozliczyć...nie wyobrażam sobie że można spokojnie patrzyć jak zabierają nam pieniądze za głupotę Szawdylasa.

Piotr
Gość
Wysłany: 2008-01-26, 20:57   

Moi Państwo jestem osobą, która posiada pewną wiedzę na temat poczynań Pana Szawdylasa i Pana Szupryczyńskiego. Uważam, że pan Szawdylas wnosząc tereny należące do miasta do spółki zawiązanej w celu budowy aquaparku miał do tego pełne prawo i działał w dobrej wierze. Tak robi się w całej Polsce i miasta na tym korzystają. Niestety Pan Szupryczyński wdał się w gierki polityczne i chcąc zniszczyć swojego konkurenta złożył doniesienie do Prokuratury w sprawie rzekomych nadużyć. Widziałem dokumentację w sprawie budowy tego aquaparku i moim skromnym zdaniem gdyby nie Szupryczyński przez którego doniesienie wstrzymano budowę dziś ten budynek już by był ukończony. Wielu z nas znalazło by tam pracę. Miasto by rozkwitło. A tak mamy tylko niezrealizowane plany. A głupotą panie "Frodo" nie wykazał się Szawdylas tylko Pan "łykając" bez zastanowienia propagandę Szupryczyńskiego. I jeszcze jedno. Jeżeli liczy Pan na naszego posła, to to także świadczy o pańskiej ignorancji i głupocie.

Ozyrys 

Wysłany: 2008-03-02, 13:54   

Piotr napisał/a:
Moi Państwo jestem osobą, która posiada pewną wiedzę na temat poczynań Pana Szawdylasa i Pana Szupryczyńskiego. Uważam, że pan Szawdylas wnosząc tereny należące do miasta do spółki zawiązanej w celu budowy aquaparku miał do tego pełne prawo i działał w dobrej wierze. Tak robi się w całej Polsce i miasta na tym korzystają. Niestety Pan Szupryczyński wdał się w gierki polityczne i chcąc zniszczyć swojego konkurenta złożył doniesienie do Prokuratury w sprawie rzekomych nadużyć. Widziałem dokumentację w sprawie budowy tego aquaparku i moim skromnym zdaniem gdyby nie Szupryczyński przez którego doniesienie wstrzymano budowę dziś ten budynek już by był ukończony. Wielu z nas znalazło by tam pracę. Miasto by rozkwitło. A tak mamy tylko niezrealizowane plany. A głupotą panie "Frodo" nie wykazał się Szawdylas tylko Pan "łykając" bez zastanowienia propagandę Szupryczyńskiego. I jeszcze jedno. Jeżeli liczy Pan na naszego posła, to to także świadczy o pańskiej ignorancji i głupocie.

Panie Piotrze przesadził Pan ze swoim postem i to bardzo mocno.
O ile mi wiadomo, Pan Szawdylas został uznany winny przed sadem za swoje dzieła.
Myśl moja nie opiera się na tym, aby komukolwiek pokazac błędy lub wypatrzenia, lecz jak wogóle ma się sprawa do naszego basenu?
Każdy chciałby aby basen znów został otwarty pod jakakolwiek postacią a nie służył do tzw.walki politycznej, z której i tak przeciętny mieszkaniec Głuchołaz nic nie ma a napewno nie pomoczy sobie nóg w gorące letnie dni.
To wszystko jest bardzo przykre i nie prowadzi do finału sprawy.

Odpowiedz do tematu