FAQFAQ   FAQSzukaj   FAQUżytkownicy   FAQGrupy   FAQRejestracja   FAQProfil   FAQZaloguj 
FAQZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Poprzedni temat «» Następny temat
TRIPLE PLAY
Autor Wiadomość
RoY

Wysłany: 2006-04-22, 20:44   TRIPLE PLAY

PIERWSZA W POLSCE KOMPLETNA SIEĆ TRIPLE PLAY ZREALIZOWANA: CYFROWA TELEWIZJA, TELEFONIA I INTERNET Z JEDNEGO GNIAZDKA SIECIOWEGO.

TYLKO POGRATULOWAC !!

Grzesiek 

Wysłany: 2006-04-23, 20:39   

Ktoś kiedyś pomyślał o przyszłości i podczas modernizacji (o ile się nie mylę) sieci ciepłowniczej położono przyszłościowo światłowód... którego czas wykorzystania właśnie nadszedł.
W Głuchołazach taka możliwość była kilka lat temu podczas modernizacji sieci telefonicznej. Zniknęły słupy telefoniczne, wszystko poszło w ziemię a jedyną firmą, która się tym zainteresowała była telewizja kablowa. Teraz co prawda "kablówka" rozsyła ankiety w sprawie dodatkowych usług takich jak telefon czy internet ale czy to dojdzie do skutku ?
Głuchołazy ze względu na swoje położenie praktycznie nie mają szans doczekać się nawet na konkurencyjne w stosunku do tepsy firmy telefonii naziemnej bo Głuchołazy to już „koniec świata” i żaden kierunek z Głuchołaz nie jest po drodze do dalszego ciągnięcia kabla – tak jakiś czas temu odpowiedzieli mi ludzie z Neti na moje pytanie czy mają w planach zawitać ze swoimi usługami do Głuchołaz.
Pocieszeniem może być to, że bezprzewodowe systemy transmisji danych rozwijają się bardzo szybko zwiększając co chwilę swoje parametry i to może być dla mieszkańców Głuchołaz jedyna możliwość na pozyskanie nowoczesnych i szybkich technologii teleinformatycznych.

Ozyrys 

Wysłany: 2006-05-05, 09:12   

Ja uwazam, ze wszystko w zawrotnym tempie sie rozwija i napewno zadna rynkowa nowosc nie ominie Glucholaz.

Grzesiek 

Wysłany: 2006-05-10, 22:05   

Z czasem pewnie tak choć ja dalej uważam, że przyszłość nie leży w kablach czy nawet światłowodzie ale w technologiach bezprzewodowych.

Ozyrys 

Wysłany: 2006-05-11, 09:57   

Dokladnie. Grzesiek jestem twojego zdania.
:lol:

RoY

Wysłany: 2006-05-25, 22:03   

Ja rowniez sie zgodze co do sieci bezprzewodowych no ale maja one swoje wady i zalety, chyba nie ma co porownywac ich do triple play dlugo jeszcze nie zapewnia nam takich uslug ale coz czekajmy .....

Odpowiedz do tematu