Ktoś kiedyś pomyślał o przyszłości i podczas modernizacji (o ile się nie mylę) sieci ciepłowniczej położono przyszłościowo światłowód... którego czas wykorzystania właśnie nadszedł.
W Głuchołazach taka możliwość była kilka lat temu podczas modernizacji sieci telefonicznej. Zniknęły słupy telefoniczne, wszystko poszło w ziemię a jedyną firmą, która się tym zainteresowała była telewizja kablowa. Teraz co prawda "kablówka" rozsyła ankiety w sprawie dodatkowych usług takich jak telefon czy internet ale czy to dojdzie do skutku ?
Głuchołazy ze względu na swoje położenie praktycznie nie mają szans doczekać się nawet na konkurencyjne w stosunku do tepsy firmy telefonii naziemnej bo Głuchołazy to już „koniec świata” i żaden kierunek z Głuchołaz nie jest po drodze do dalszego ciągnięcia kabla – tak jakiś czas temu odpowiedzieli mi ludzie z Neti na moje pytanie czy mają w planach zawitać ze swoimi usługami do Głuchołaz.
Pocieszeniem może być to, że bezprzewodowe systemy transmisji danych rozwijają się bardzo szybko zwiększając co chwilę swoje parametry i to może być dla mieszkańców Głuchołaz jedyna możliwość na pozyskanie nowoczesnych i szybkich technologii teleinformatycznych.
Ja rowniez sie zgodze co do sieci bezprzewodowych no ale maja one swoje wady i zalety, chyba nie ma co porownywac ich do triple play dlugo jeszcze nie zapewnia nam takich uslug ale coz czekajmy .....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum