FAQFAQ   FAQSzukaj   FAQUżytkownicy   FAQGrupy   FAQRejestracja   FAQProfil   FAQZaloguj 
FAQZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Grzesiek
2006-09-12, 20:23
Pseudo sportowe obiekty naszego miasta...
Autor Wiadomość
anonim
Gość
Wysłany: 2006-09-18, 00:13   

Do "JA". CHłopie ty jestes zdrowo walnięty!!! Jeżeli masz syna, to mam nadzieję że on nie chce grać na gitarze. Z tego co napisałeś wnioskuję, że Bóg tobie na tej samej zasadzie nie dał mózgu. Powiedział: Dam, jak nauczysz sie myśleć. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że nie dał do dziś.

terrorysta
Gość
Wysłany: 2006-09-18, 13:45   no tak...

zgadzam się z Tobą anonim prawie we wszytski wyjątki to że GOSiR jest suwerenną instytucją (mimo to podpisał z burtmistrzem umowe), budynek który tam stał o ile dobrze pamiętam , a pamięć mam dobrą był szatnią Poloni przez jakiś czas, wybudowano nowy z myślą o Poloni (zastąpienie starego) tyle, że na to nie wyraziła zgody gmina i tak powstał kibel stadionowy ktrego nikt nie urzywa, a którym są doskonałe warunki do stworzenia szatni... co do ławek to były naprawde świetne i dużo wygodniejsze i trwalsze niż obecne... ogrodzenie to chyba jedynie wmiare dobrze pomyślana sprawa (chociaż sprawdza się umiarkowanie... mozna było postawić płot i na górze kolczatke byłoby lepsze (na hali się sprawdza) najbardziej jednak szkoda funduszy na poprawe stanu murawy... zawodnicy pokazują , że zasługują na dużo lepsze warunki szkoda, że widzą to tylko kibice. Pan Burmistrz znowu byłna meczu pytam tylko: po co? żeby się pokazać i solidaryzować z wyborcami? mógł iść na rozgrywany równolegle mecz kadetek... Unia wygrała Panie burmistrzu teraz chyba nadchodzi najwyższy czas na Pański krok?

Dzich
Gość
Wysłany: 2006-09-19, 12:24   

Pytanie: Czy warto chodzić na mecze piłki nożnej w naszym mieście? Pseudogracze, 200 osób na widowni (z czego 60 napierd******* w 3 dupy) Na takie coś mają chodzić normalni ludzie? Piłka jest dla wąskiej liczby ludzi. Nigdy nie puszczę mojego syna na żaden mecz, bo nasłucha się największych wyzwisk i przekleństw jakie powstały w historii naszego języka. Nie zapiszę go też do drużyny, bo ona go zniszczy. Tenerem będzie jakiś żul, który twierdzi, że zna się na piłce nożnej, bo oglądał wszystkie mecze polskiej reprezentacji z czasów Górskiego. Zacznijcie od dobrego trenera, poprawienia kultury osobistej, nie wpusczanie na mecze napierdolonych osób, bo to co się dzieje na stadionie to pseudopiłka. Złej baletnicy... Przeszkadza wam boisko, to przenieście się do Polskiego Świętowa i tam grajcie. Nikt za wami płakać nie będzie, a na waszym miejscu zrobi się nowy klub, bez alkoholików, ćpunów, cwaniaczków. Prezesem będzie osoba, która umie liczyć do więcej niż 10, potrafi powalczyć o sponsora i pieniądze, a nie tylko marudzi, że jest źle. Trenerem będzie koleś, który zna się na rzeczy, bo skończył oprócz zaocznych kursów korespondencyjnych jakieś studia na AWF-ie i jest wykwalifikowanym trenerem. A wy sobie grajcie w Polskim Świętowie, skoro tam jest takie cudowne boisko. Zgadzam się z "Ja", że za wszystko powinien obrywać GOSiR, a nie burmistrz. Bo wychodzi na to, że za każdą dziurę w drodze tez powinien odpowiedzieć burmistrz, no nie licząc tego, że za każdą kup zrobioną przez waszego psa odpowiada burmistrz. W końcu jest reprezentantem gminy... Poza tym jeszcze przed poprzednimi wyborami chodził na mecze waszej drużyny, po wyborach również. Jeśli jesteście wielkimi robotnikami sportu w tym mieście, wystartujcie, wygrajcie wybory i za kasę z budżetu utrzymajcie stadion i go wyremontujcie. A my pokrytykujemy i powiemy, że nic nie robicie!

Terrorysta
Gość
Wysłany: 2006-09-19, 20:18   Drogi Dzichu

Czy warto chodzić? skoro chodzi te 140 trzeźwych osób, a nawet sam burmistrz to chyba warto... Orazasz tych kibiców, którzy są "normalni" i zachowują się należycie na stadionie takimi slowami... Boisko może Twojego syna nauczyć czegoś więcej o życiu niż Ty, bo po to jest sport... Juniorami w Unii opiekuje się w głuchołazach pan. Bolesław Stuchno nie słyszałem, żeby kiedykolwiek na boisku przklął, nowa sekcja trampkarzy założona przez Szymona Łojkę i przez niego kierowana jest prowadzona w bardzo profesjonaly sposób... Nie wiem czy wiesz ale Pan Leszczyński trener seniorów Unii Głuchołazy nie jet uzależniony od alkoholu.... Gdyby było tak jak mówisz, że "złej baletnicy..." to mielibyśmy "C" klase, a nie 2-gą lige Juniorów w Poloni i "A" klasę seniorów w Unii. Sponsorzy są ale wybacz, nie mają tyle funduszy co gmina... Widzę, za to, że Ty doskonale znasz się na sprawach organizacyjnych w sporcie, zapraszamy pokaż co potrafisz. Najłatwiej stanąć z boku i krytykować... Nie trzeba zacząć od trenera, trzeba zacząć dokładnie od boiska bo zawodnicy z naszej miejscowości, którzy mają tylko mozliwość uciekają z tąd do czech albo do innych klubów (w naszej gminie), wolą zmienić klub niż ryzykować kontuzje na tym kretowisku... ze spokojem puszcze swojego syna do trampkarzy, nauczy się czegoś co jest ważniejsze niż wymądrzanie się- nauczy się charakteru i współzawodnictwa... jak wspominałem wcześniej, zapoznajmy się dokładnie z tematem zanim się wypowiadamy (kolejny raz kłania się sprawa GOSiRu, burmistrz podpisał z nim umowe jak wcześniej wspominałem i to on w aneksie zawarł sobie prawo do organizacji dni głuchołaz itp. imprez)

Fan
Gość
Wysłany: 2006-09-19, 20:19   

Ludzie którzy grają w Unii i Polonii to nie pseudogracze tylko ktoś kto jeszcze chce coś zrobić dla piłki w naszym miescie. Piłka nie jest dla wąskiej grupy ludzi- jest dla wszystkich, dla wąskiej grupy ludzi jest np. golf. Twój wybór co zrobisz ze swoim potomkiem, ale powiem jedno jeżeli nie będzie chciał to nikt go na siłe nie zniszczy a takie samo zagrożenie że sie zniszczy jest na ulicy, jesteś niepoważny i najlepiej zamknij go w pokoju, posadz przed monitorem i niszcz go sam!!! poźniej pójdzie na studia i nie będzie sie umiał odezwać do kolegów wtedy Ci podziękuje a na W-F będą sie z niego smiali ze nawet kopnąc piłki prosto nie potrafi. Moge Cię zapewnić ze w klubie Unia nie ma ćpunów, alkoholików itp... są normalni ludzie którzy po meczu idą na piwko czy robią grilla, ludzie przychodzą z rodzinami... widać jesteś jakims buszmenem- gratuluje odcięcia od cywilizacji.

Dzich
Gość
Wysłany: 2006-09-20, 07:38   

Drogi Terrorysto, zapraszam Cię do dokładnego przeczytania wspomnianej przez Ciebie umowy zanim się na jej temat wypowiesz. Wydaje mi się, że nie miałeś okazji jej nawet przejrzeć. Dziękuję jednak za kulturalną dyskusję, bo chyba o to tu chodzi, bez obrażania. Mamy różne zdania i trzeba jej wypowiedzieć. Natomiast Fan najchętniej wy obrażał wszystkich, którzy mają inne zdanie niz on. Trochę kultury. Nie traktuj moich słów jako atak na siebie. Staram się bronić swoich racji, a Ty mnie od razu obrażasz... Być może chcesz zostać politykiem, bo masz zadatki na dobrego członka Samoobrony krzycząc populistyczne hasełka. Mam prośbę, zanim cokolwiek zaczniecie krytykowac i kogoś zmeiszacie z błotem doczytajcie i dowiedzcie sie jak jest naprawdę...

Terrorysta
Gość
Wysłany: 2006-09-20, 13:53   :/

w obornie fana moge powiedzieć , że to Ty obrażasz ludzi nie on mówisz o trenerach że są pijakami, piłkaży nazywasz alkoholikami... chyba nie tak wygląda dyskusja kulturalna nieprawdaż? a umowa jest z gimną taka, że gmina przez 2 lata może jeszcze organizowac imprezy na stadionie nieodpłatnie (jako na terenie GOSiRu) czy może coś pomieszałem? - nie sądze... tak czy inaczej nie obrażajmy zawodników, bo naprawde są najlepsi jakimi dysponują Głuchołazy i solidnie i sumiennie trenują nie mówie, że co do jednego ale w zdecydowanej większości... Dzichu wyniki są jak wspominałem wcześniej 2 liga juniorów 2 miejsce i a klasa... Ale na naszym boisku prawda jest taka, że o meczach przestają decydować umiejętności, a decyduje przypadek... zalezy jak się piłka od kępy odbije... kasa jak zwykle była po powodzi i zniknęła, przez długi okres kiedy boisko było pod PEŁNĄ władzą gminy kasa znalazłaby się, ale nikt jej nie szukał, bo nie widział takiej potrzeby... a szkoda... nie miejmy potem pretensji do naszych dzieci, że wolą spędzać czas zamiast na powietrzy to przed komputerem, a do tych starszych, że łażą wieczorami po mieście... Co innego mają robić? bo grać w piłke nie ma gdzie... parę lat temu dokładnie nie pamiętam 2/3 , PZPN zaproponował stwożenie w głuchołazach sztucznej płyty o wymiarach boiska treningowego... do klubów i szkół przez niedopatrzenie zastała propozycja przesłana 1 dzień przed końcem terminu, więc nikt się tym nie zainteresował, po raz kolejy niedopatrzenie- szkoda, że tak to wygląda...

Fan
Gość
Wysłany: 2006-09-20, 15:16   

Ja nikogo nie atakuje ale pisząc o piłkarzach, działaczach czy kibicach jako o pijakach sam ich atakujesz a przeciez nie wszyscy tacy są i nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Nie jestem zwolennikiem żadnego ugrupowania, i napewno nie będe. A prawda jest taka ze w polskiej piłce od dłuższego czasu dzieją sie rzeczy conajmniej nie z tej ziemi, a wierz mi na wioskach i w różnych miejscowościach jest wiele utalentowanej młodzieży, szkoda ze przez różnych ludzi z różnych środowisk o róznym przekonaniu politycznym marnuje sie talent w Polsce bo dla nich ważna jest kasa, kasa, i jeszcze raz kasa a to czy łepek będzie miał gdzie kopac piłke i uczuć sie tego rzemiosła a przy tym dobrze sie bawiąc z rówieśnikami nie ma dla nich znaczenia. Poźniej sie wszyscy dziwią ze poziom piłki w Polsce jest żenująco niski, a reprezentacja przegrywa z kim popadnie. Żyjemy w kraju w którym rządzą ludzie z wykształceniem zawodowym a wszystko dostaniesz jak dobrze posmarujesz wiec wcale mnie nie dziwi ze w takim miasteczku jak Głuchołazy nie ma sportu na poziomie, bo jak ma być skoro Gmina nawet nie potrafi odnowić basenu po powodzi i marnuje kase na inne nie potrzebne inwestycje a przecież basen czy dobry ośrodek sportowy to biznes na przyszłość. Widocznie nikomu na tym nie zależy. Nic tylko bić brawo politykom, urzędnikom i innym wysoko postawionym cwaniaczkom, i spierdzielać z tego popieprzonego kraju. :!: :!: :!: :!: :!:

Terrorysta
Gość
Wysłany: 2006-09-25, 13:23   kolejna impreza

nie mija miesiąc od ostatniej a już mamy kolejną impreze na stadionie, która doprowadza stan murawy do ruiny.... czy naprawdę nie można było zrobić tego w innym miejscu? zawodnicy drużyn i poloni i unii pokazują, że potrafią grać w piłkę, a po raz kolejny im się to utrudnia... szkoda...

Terrorysta
Gość
  Wysłany: 2006-09-25, 21:55   ps.

a tak między nami to na lakatach tym razem było wyraźnie napisane kto zaprasza!

Bin Laden
Gość
  Wysłany: 2006-09-27, 19:44   

Ludzie przyjdżcie zobaczyć ile dzieci chcę w tym mieście grać w piłkę nożną stwórzmy coś dla nich bo póżniej narzekamy że w przyszłości ta gra może zaowocować nie tylko w umiejętnościach ale także w życiu codziennościtutaj wiele osób może sie nauczyć jak żyć bo sport uczy a w szczególności piłka nożna! zapraszam burmistrza w piatek o 16 na trening trampkarzy niech przyjdzie zobaczyć ilu ich jest i on powinien stworzyć dla nich żeby mogli rozwijać swoje umiejętności! Ludzie obudżcie się i pomożcie!!!

KEN
Gość
  Wysłany: 2006-09-29, 15:39   

Zastanów się Boluniu co piszesz, gdzie do tej pory byłeś

Fan
Gość
Wysłany: 2006-10-01, 13:08   

Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów był w sobote na meczu? Jesli nie to prosze sie nie wypowiadać nt. stanu murawy, każdy kto był doskonale widział jak zawodnicy Unii pudłowali będąc w sytuacjach tzw. 100% i to nie jest wina ich złego przygotowania do sezonu tylko tej cholernej murawy, drużynie przyjezdnej dopisało szczescie i strzeliła tylko jedną bramke oddając tylko jeden celny strzał na nią i to z miejsca gdzie jeszcze jakos ta piłka sie trzyma. W okolicach 16 metra i na całym polu karnym nie można tego nazwac boiskiem, to jakas pierdolona łąka, tyle ze bez trawy - jednym słowem szkoda zawodników i ich zdrowia bo każdy chce jak najlepiej tylko nie władze miasta.

Terrorysta
Gość
Wysłany: 2006-10-02, 17:17   :(

już nie wiem chyba do "nie dowiary" trzeba napisać bo takiego boiska świat nie widział...

Janek
Gość
Wysłany: 2006-11-04, 23:30   Boisko sportowe

Szanowni Państwo
Poniżej przedstawiam moje propozycje i odpowiedzi na ten problem. Jestem zwolennikiem odbudowy płyty głównej stadionu miejskiego, rozmowy na ten temat prowadzone są z mojej strony od dawna. Pieniądze będą pochodziły z m.in. z Ministerstwa Sportu. Wnioski o dofinansowanie tego typu projektów składa się na wiosnę i dopilnuję aby tak się stało. Imprezy festynowe zostaną przeniesione na parking przy hali sportowej, po jego wybudowaniu. Projekt jest już gotowy a wniosek o dofinansowanie został złożony do kontraktu wojewódzkiego. Liczę, że realizacja tego zadania to perspektywa przyszłego roku. Wtedy nie będzie problemów z nieprawidłowa eksploatacją płyty boiska, bowiem festyny zostaną przeniesione właśnie w to miejsce. Dodam również, ze część imprez będzie przeniesiona do muszli leśnej. Jestem po rozmowach w tej sprawie z właścicielem obiektu panem Marianem Bryksym. Uruchomienie muszli - co juz miało miejsce (Koncert Fortepianowy, Festyn Wawrzyńcowi) oraz przeniesienie imprez ze stadionu właśnie tam i na parking przy hali sportowej to gwarancja, że murawa stadionu będzie w końcu służyła piłkarzom i rozgrywkom ligowym. Co do sztucznej murawy: nie jest ona w tej chwili nam aż tak bardzo niezbędna. Są dwie hale sportowe pełnowymiarowe na których to można w zimie przeprowadzać treningi i jak na nasze potrzeby jest to wystarczające. Ważniejszą sprawą jest jednak budowa niedaleko stadionu boiska treningowego. Jest z tym oczywiście problem bowiem w bezpośrednim sąsiedztwie stadionu nie ma terenu który spełniałby taka funkcję. Ten problem musimy rozważyć w gronie specjalistów. Chętnie wysłucham Waszych propozycji w tej materii. Proszę wziąć pod uwagę ile lat obiecywano wybudowanie hali sportowej zarówno koło S.P. nr 1 jak i przy S.P. nr 2, i inne obiekty. Dopiero teraz udało się to zrealizować. Cztery lata to krótki okres aby spełnić wszystkie potrzeby. Sporo mamy już za sobą teraz czas na rozwiązywanie kolejnych problemów stad moje zainteresowanie stadionem piłkarskim. Warto przyjrzeć się teraz i zanotował który z kandydatów obiecuje zająć się stadionem czy innymi sprawami aby w trakcie kadencji rady przypomnieć mu o obietnicach. Po to m.in uruchomiłem ten blog i oddałem go do dyspozycji mieszkańcom, aby o tych sprawach mi przypominali. Wiele z pomysłów popowodziowych było nietrafnych nie tylko budynek socjalny o którym wspomniałeś ale również budowa bieżni ze szlaki. Teraz czas opracować nową koncepcję funkcjonowania stadionu. Czemu i komu ma służyć. Marzeniem moim jest aby GOSiR który jest obecnie na rozruchu był w przyszłości kreator wydarzeń sportowych w naszym mieście. Co do boisk na terenach wiejskich, musi Pan wziąć pod uwagę, że jednak tam mieszkańcy dużo pracują społecznie, aby taki stan utrzymać. Nasi działacze również pracują społecznie czy to prezes klubu czy panowie Leszczyński i Dzbanuszek prowadzący pierwszą drużynę, a także pan Bolesław Stychno trener juniorów czy Szymon Łojko i jego asystent Tomasz Lewandowski , to ludzie oddani klubowi ale dzisiejszy sport wymaga również menadżerów a z tym juz różnie bywa. Mam nadzieję, że rzetelnie odpowiedziałem Panu na pytania w razie wątpliwości czekam na kolejne. Zachęcam również do włączenia się w dyskusje.

Z wyrazami szacunku
Janek Ćwiek
cjanek@vp.pl

http://www.janekcwiek.blog.interia.pl

Odpowiedz do tematu