Henryk
Wysłany: 2007-08-01, 21:32 Telefon - numer zastrzeżony.
Czy daje coś zastrzeganie numeru telefonu? Według mnie, daje tylko negatywne reakcje osób, które widzą na swoim aparacie telefonicznym stosowny napis "zastrzeżony". Duży odsetek osób takich przychodzących połączeń telefonicznych nie odbiera. Ja też nie odbieram takiego telefonu, niech sobie dzwoni ... .
Czy zastrzeżenie numeru coś daje ? Oczywiście, że tak - daje Ci prywatność.
Wyobraź sobie, że prowadzisz firmę, firma ma oczywiście telefon. Jesteś na urlopie i dostajesz z firmy informację, że jeden czy dwoje klientów chce rozmawiać wyłącznie z Tobą a nie z Twoim zastępcą. Zwykle załatwiasz takie sprawy z telefonu firmowego ale teraz jesteś na urlopie więc wyboru nie masz. Dzwonisz do nich z prywatnego telefonu, który nie ma zastrzeżonego numeru - sprawę załatwiłeś, i co się dzieje ? Masz "przechlapane", Twój prywatny numer przestał być prywatny bo o każdej porze dnia i nocy w "świątek piątek i niedzielę" klienci będą do ciebie dzwonili na komórkę wiedząc, że zawsze nosisz ją przy sobie.
To tylko jeden przykład dla którego w określonych sytuacjach warto mieć numer telefonu zastrzeżony, tych powodów jest o wiele więcej.
Podobna sytuacja jest z adresami mailowymi.
Każdy kto spędza dużo czasu w internecie, kto wymienia poglądy na forach, kto z różnych powodów musi podać adres mailowy jednorazowo jakiejś osobie lub formularzowi jest później narażony na spam.
Dlatego prywatny adres powinno się strzec jak oka w głowie bo jak raz go upublicznisz zostanie on zasypany niechcianymi reklamami promo - ero - viagro pochodnymi.
Ot, to takie moje wywody...
Henryk
Wysłany: 2007-08-05, 07:44
Wszystko w porządku, ale jeżeli ktoś dzwoni do kogoś z numeru zastrzeżonego musi się liczyć, że jego połączenie może zostać nieodebrane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum