Wysłany: 2007-09-13, 21:14 Jarnołtówek dziś i jutro
Jak myślicie czy warto się budować w Jarnołtówku lub okolicach.Spodobało mi się to miejsce i zamierzam się budować w tej okolicy tylko zastanawiam się czy ten region będzie się rozwijał.Bo jak narazie dużo się mówi mało robi.Proszę jeżeli znacie jakieś plany inwestycyjne typu turystyka lub inne atrakcje o podzielenie się na forum.Pozdrowienia dla wszystikch sympatyków gór opawskich.
Swojego czasu stałem przed wyborem miejsca na budowę domu, myślałem o Jarnołtówku, Pokrzywnej a nawet o Podlesiu. Miejscowości bardzo atrakcyjne pod względem położenia, klimatu, pięknych widoków - las, spokój, duże przestrzenie.
Zdecydowałem się jednak na budowę w innym miejscu - obrzeża Głuchołaz. Powodów było kilka... dziecko - problem z dojazdem i powrotem ze szkoły, są niby autobusy ale to zawsze jakieś utrudnienie. Kolejny powód to zima - jak patrzyłem co się dzieje w samych Głuchołazach podczas zimy to ciężko było mi sobie wyobrazić jak dają sobie radę mieszkańcy wiosek. Kolejny problem to praca - konieczność posiadania 2 samochodów (przynajmniej w moim przypadku). Jest wiele za i przeciw budowie domu na wsi, trzeba przeanalizować i dobrze się zastanowić nad wyborem lokalizacji.
Co do inwestycji to będą one prędzej czy później. Jarnołtówek to jedna z niewielu atrakcyjnych turystycznie miejscowości w województwie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum